söndag 28 april 2013

Dag 20 - våren är i parken..

..och med den en massa motionärer. Även om det idag, en söndag förmiddag- är ganska glest. Gick och sprang lite, 6ggr i pukabacken ånga upp. Skulle göra samma sak i Pildammsparken, men det var en massa ungdomar som hade fyspass i hela anfiteatern - jag vågade inte träna med dom  - jag är ju så svag så här i början.
En timme igen, det börjar kännas som rutin nu. Det jag inte fårr rutin på är ju styrketräningen. MÅSTE träna styrka idag - SKA!

Klippt ur iFORM! om backträning:

3 fördelar med backträning

  • 1. Du blir starkare:
    Du stärker framför allt musklerna i lår, hälsenor, rumpa och vader. Muskelfibrerna blir lite större, men framför allt blir din kropp bättre på att sätta igång fler muskelenheter samtidigt – och får dem att röra sig snabbare.
  • 2. Du blir snabbare:
    Din hjärna och din ryggmärg blir bättre på att skicka impulser till musklerna i benen. När du övar upp detta kan du snabbt utveckla ditt avstamp och föra benen snabbare framåt.
  • 3. Du får bättre kondition:
    Pulsen ökar i backarna vilket stärker ditt hjärta så att det kan pumpa mer syrehaltigt blod ut i musklerna. Ju mer syre musklerna får, desto bättre arbetar de.
  • Nu dags för frukost/lunch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar